The Man of Steel pakt door

15 November 2013

STEEL SOLUTIONS SPLITST MAASTERMINALS AF EN ONTWIKKELT ZICH DOOR IN KETENREGIE

Steel Solutions weet waar Abraham de mosterd haalt in het land van staal. De ketenregisseur heeft tegenwoordig de internationale staalindustrie als speelveld, waarin jaarlijks wereldwijd 1,5 miljard ton staal omgaat. Het bedrijf maakt handig gebruik van de uitdagingen en kansen die de veranderende staalbusiness biedt. Maar die liggen wel elders in Europa en de wereld en niet zozeer in Nederland. Ook niet in Maastricht, al huisvest de Beatrixhaven nog altijd de grootste concentratie staalbedrijven in Nederland.

“Door de groei in onze rol als ketenregisseur die over de hele wereld zaken doet in de staalindustrie is een nieuw global werkterrein ontstaan”, schetst algemeen directeur Wibo Feijen de stormachtige ontwikkeling die Steel Solutions het laatste jaar heeft doorgemaakt. “Ons nieuwe businessconcept is minder afhankelijk van de capaciteit van onze terminals in Maastricht, nu we ook samenwerken met terminals elders in Europa en zelfs ver daarbuiten. Dat houdt in dat we voor onze eigen terminals een nieuwe toekomst moeten creëren. Het is zonde om de beschikbare op- en overslagcapaciteit exclusief voor de staalindustrie te blijven reserveren, nu de aanvoer van staal naar Europa zo ver achterblijft. Daarom hebben we ervoor gekozen de terminals uit onze organisatie te ontvlechten, onder te brengen in het nieuwe bedrijf Maasterminal Maastricht BV en ze toegankelijk te maken voor andere bedrijven die op zoek zijn naar slimme multimodale oplossingen in de regio. Steel Solutions ontwikkelt zich zelf verder in de nichesmarkt voor staal, waar klanten graag zaken met ons, The Men of Steel, doen.”

MAASTERMINAL MAASTRICHT

In Maasterminal Maastricht BV worden de beide huidige terminals van Steel Solutions aan de Ankerkade ondergebracht. Samen goed voor 20.000 m2 op-, overslag en VAL-activiteiten, gelegen aan het Julianakanaal, met eigen overdekte kades en spooraansluiting. Maasterminal Maastricht BV gaat zijn logistieke diensten in de terminals sectoroverschrijdend aanbieden. “Wij specialiseren ons verder in de logistiek”, zegt huidig operationeel directeur Gijs van Lier, die het nieuwe bedrijf gaat leiden. “Door de mogelijkheid tot bundeling van de logistiek voor andere producten, hopen we te gaan samenwerken met andere bedrijven, waarde toe te voegen in de keten en de terminals een nieuwe toekomst te geven als logistieke schakel tussen de diverse modaliteiten.”

Follow us
VacanciesLogisticsChain managementPhotosHistorySteel Port MaastrichtNetwork approachAboutTrimodal infrastructureHome

The Man of Steel pakt doorSteel Solutions, Ankerkade 150, 6222 NM Maastricht, Netherlands+31 (0)43 609 6200Terms & Conditions