Financial Controller (parttime/fulltime)

Steel Solutions B.V. is de logistieke distributie partner voor staalproducten. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie en bieden aantoonbare toegevoegde waarde en service voor onze klanten. Zo zijn wij de eerste organisatie die een eigen E-fulfilment platform ontwikkeld voor de wereldwijde staalindustrie. Kortom, samen hebben wij de focus op innovatie die moet leiden tot de groei van ons bedrijf, zonder hierin concessies te doen aan positieve klantervaringen, en het leveren van positieve bijdrage aan het milieu en onze samenleving.

Werken voor en bij Steel Solutions B.V. betekent meewerken aan een geweldig internationaal bedrijf dat acteert in het hart van de Europese staalindustrie. Wij ontzorgen alle partijen die deel uitmaken van de internationale staal supply chain en bieden daarnaast vele value added services, zoals het complete proces van verzending, douane en fiscale afhandeling. Ook beschikken wij over unieke faciliteiten die het mogelijk maken om staalproducten per schip, vrachtauto en zelfs per trein te ontvangen en te verzenden. Onze trimodale werkwijze!

Wij zijn op zoek naar mensen die samenwerken, ondernemerschap tonen, verbeteren en vernieuwen en hier nemen wij een voorbeeld aan de wolf: Sociale dieren die in een goed georganiseerde roedel leven, met ieder zijn/haar eigen verantwoordelijkheid en aanpassingsvermogen. Steel Solutions B.V. maakt bij het uitbesteden van opdrachten veelal gebruik van haar zusterondernemingen Maasterminal Maastricht B.V. en SLE Global Logistics B.V.

Voor onze Wolf Pack zijn wij opzoek naar een enthousiaste parttime of fulltime

Financial Controller

Je bent zelfstandig werkzaam en verantwoordelijk voor de Finance afdeling. Je rapporteert aan de CEO.


Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor de volledige financiële administratie, de periodieke financiële (management)rapportages, de cash planning en de cashflow forecasts;
 • coördineren van de jaarafsluiting en het jaarrekeningtraject;
 • het op bedrijfseconomisch, bedrijfskundig en fiscaal gebied adviseren en ondersteunen van het management;
 • optimaliseren van de administratieve organisatie en interne controleprocedures;
 • onderhouden van contacten met banken, accountant, fiscalisten en eventuele andere externe adviseurs;
 • (verder) ontwikkelen en optimaliseren van managementinformatie (dashboard), het gebruik van de IT-systemen en overige automatiseringsprojecten;
 • initiëren en coördineren van projecten gericht op optimalisatie en verbetering van onze operationele processen en concepten;
 • aandragen van verbetervoorstellen gebaseerd op grondige analyses en het verzorgen van een effectieve implementatie van deze verbetervoorstellen.
 • deelnemen en een actieve bijdrage leveren aan diverse cross functionele projecten.

Wat geven wij terug?

Ons bedrijf maakt een geweldige interessante ontwikkeling en groei door – van een gewaardeerde traditionele logistieke dienstverlener met een hoogwaardig service niveau naar een vooruitstrevende E-fulfilment organisatie die steeds meer vanuit data en automatisering acteert. Door de innovaties waar wij mee bezig zijn, kun jij echt je eigen persoonlijke bijdrage leveren in de transitie van onze organisatie gedurende deze groeiperiode. Binnen de organisatie zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden wij niet alleen passend salaris en een aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, maar bieden wij ook de mogelijkheden om opleidingen te volgen.

Wat wij zoeken!
Samenwerken, tonen van ondernemerschap en continu bezig willen zijn met verbeteren en vernieuwen zijn niet alleen mooie skills, maar juist de krachtige competenties die jou typeren. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden;
 • cijfermatig, analytisch en planmatig onderlegd;
 • voldoende probleemoplossend vermogen;
 • kwaliteitsgericht en accuraat;
 • initiatiefrijk en resultaatgerichtheid.

Wat breng jij mee?

 • Minimaal een afgeronde HBO opleiding;
 • minimaal 1 jaar ervaring in een relevante functie;
 • affiniteit met automatisering en automatiseringsprocessen;
 • uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal;
 • ervaring met Exact en PaletteArena zijn een pré.
 • affiniteit met PowerBI is een pré

Uitgedaagd?

Voel jij je aangesproken en krijg je al honger naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou en ontvangen graag jouw reactie! Give us a howl als je vragen hebt en stuur je CV met motivatie naar Giulio Vigliaroni op g.vigliaroni@steel-solutions.nl of bel +31(0)6 4210 3146. Wij ontvangen je sollicitatie graag zo snel mogelijk

Misschien ken jij wel iemand die zich hierop aangesproken voelt? Deel deze vacature dan vooral in jouw netwerk!

Stay up to date with our blog

Brexit fears and the UK steel sector

Brexit is at a critical final phase, and concerns across many industries are increasing about the huge impact a ‘no deal’ scenario would have on them.