Junior control tower specialist

Steel Solutions B.V. is de logistieke distributie partner voor staalproducten. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie en wij bieden aantoonbare toegevoegde waarde en service voor onze klanten. Zo zijn wij de eerste organisatie dat een eigen E-fulfilment platform ontwikkeld voor de wereldwijde staalindustrie, om de staal supply chain voor alle partijen transparanter, efficiënter en gemakkelijker te maken. Kortom, samen hebben wij de focus op innovatie die moet leiden tot de groei van ons bedrijf, zonder hierin concessies te doen aan positieve klantervaringen, en het leveren van positieve bijdrage aan het milieu en onze samenleving.

Werken voor en bij Steel Solutions B.V. betekent meewerken aan een geweldig internationaal bedrijf dat acteert in het hart van de Europese staalindustrie. Wij ontzorgen alle partijen die deel uitmaken van de internationale staal supply chain. Wij leveren staal aan uiteenlopende industrieën en wij organiseren het complete logistieke proces voor alle klanten in de staal supply chain.
Wij beschikken over unieke faciliteiten die het mogelijk maken om staalproducten per schip, vrachtauto en zelfs per trein te ontvangen en te verzenden. Onze trimodale werkwijze!

Wij zoeken medewerkers die passie hebben in wat ze doen en die staan voor de kwaliteit in de diensten en producten die wij leveren. Wil jij een impact maken en wil jij continu verbeteren? Misschien hebben wij dan de job die bij jou past! Wij zoeken naast skills, naar iemand met de juiste mindset. Wij zoeken iemand die echt een impact wil maken en dan beloven wij jou dat jij ook echt een impact zal gaan maken. Ooit gehoord van een bedrijf dat zichzelf als een wolvenroedel ziet? Hier bij Steel Solutions werk je in cross functionele teams samen in een Wolf Pack met allemaal dezelfde mentaliteit: Ondernemerschap; Verbeteren; Vernieuwen; Samenwerken! Wolven moeten goed samen kunnen werken, maar ieder heeft zijn/haar eigen taken; beter en sterker worden in de roedel en uitdagingen aangaan zijn prioriteiten. Dit zie je continu terug in ons bedrijfs-DNA!

Onze waarden komen overeen met het wolven DNA. Metaforisch zijn wij als medewerkers in ons bedrijf te vergelijken met een Wolf Pack: Sociale en intelligente dieren die in een goed georganiseerde roedel leven. Een roedel is een coöperatief samenwerkingsverband waarin de communicatie uitermate goed is geregeld en is afgestemd. Wolven delen ervaring met elkaar van generatie op generatie. In een roedel neemt ieder zijn verantwoordelijkheid. Iedere wolf heeft zijn eigen rang en bijbehorende taak, waardoor iedere wolf zijn eigen aantoonbare toegevoegde waarde heeft. Wolven zijn resultaatgericht en initiatiefrijk. Daarnaast ontdekken wolven nieuwe gebieden en hebben zij veel aanpassingsvermogen. Hierdoor kunnen ze zich goed aanpassen in de snel veranderende omgeving en proactief reageren op kansen en bedreigingen.

Steel Solutions B.V. maakt bij het uitbesteden van opdrachten veelal gebruik van haar zusterondernemingen Maasterminal Maastricht B.V. en SLE Global Logistics B.V.

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste

Junior control tower specialist

Het streven om de beste logistieke partner te zijn van de totale staalindustrie in Europa zorgt voor een enorme groei van ons bedrijf en de logistieke operatie moet meegroeien, waardoor deze processen steeds complexer worden. Aan jou om, samen met een topteam, de ketenregie te hebben over het hele logistieke landschap, en samen met onze partners, halen jullie het maximale uit de beschikbare logistieke capaciteit.

In functie van junior control tower specialist rapporteer je aan de COO.

Jouw belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Het plannen en organiseren van alle logistieke stromen van de operatie; als we willen weten hoe de operatie draait, heb jij het antwoord direct paraat;
 • het realiseren van de klantorders;
 • je vertaalt inzichten uit verschillende databronnen naar mogelijke scenario’s en stemt deze af met onze partners, zodat we perfecte matches tot stand brengen;
 • je vindt jouw weg in een divers netwerk aan stakeholders, om zo de regie te pakken wanneer dat nodig is;
 • deelnemen en een actieve bijdrage leveren aan diverse cross functionele projecten;
 • aandragen van verbetervoorstellen gebaseerd op grondige analyses van alle processen. Het verzorgen van een effectieve implementatie van deze verbetervoorstellen.

Wat geven wij terug?

Ons bedrijf maakt een geweldige interessante ontwikkeling en groei door – van een gewaardeerde traditionele logistieke dienstverlener met een hoogwaardig service niveau naar een vooruitstrevende E-fulfilment organisatie die steeds meer vanuit data en automatisering acteert. Door de innovaties waar wij mee bezig zijn, kun jij echt je eigen persoonlijke bijdrage leveren in de transitie van onze organisatie gedurende deze groeiperiode. Binnen de organisatie zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden wij niet alleen passend salaris en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, maar bieden wij ook de mogelijkheden om opleidingen te volgen.

Wat wij zoeken!

Samenwerken, tonen van ondernemerschap en continu bezig willen zijn met verbeteren en vernieuwen zijn niet alleen mooie skills, maar juist de krachtige competenties die jou typeren. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • analytisch en planmatig onderlegd;
 • resultaatgerichtheid en klantgerichtheid;
 • voldoende probleemoplossend vermogen;
 • initiatiefrijk en teamplayer.

Wat breng jij mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een relevante functie;
 • beschikt over relevante logistieke kennis en ervaring in data-analyse;
 • uitstekende beheersing van Nederlandse en Engelse taal, beheersing van de Duitse taal is pré
 • ervaring met WMS en planningssystemen.

Uitgedaagd?

Voel jij je aangesproken en krijg je al honger naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou en ontvangen graag jouw reactie! Laat ons weten wanneer je vragen hebt en stuur je CV met motivatie naar Kim Hughes via k.hughes@steel-solutions.nl of bel +31(0)6 1840 8157. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 30 april ‘21.

Stay up to date with our blog

Brexit fears and the UK steel sector

Brexit is at a critical final phase, and concerns across many industries are increasing about the huge impact a ‘no deal’ scenario would have on them.