Logistics Engineer

Steel Solutions B.V. is de logistieke en distributie partner voor staalproducten. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie en wij bieden aantoonbare toegevoegde waarde en service voor onze klanten. Zo zijn wij de eerste organisatie dat een eigen E-fulfilment platform ontwikkeld voor de wereldwijde staalindustrie. Kortom, samen hebben wij de focus op innovatie die moet leiden tot maximale klanttevredenheid en tegelijkertijd een positieve bijdrage aan het milieu en onze samenleving.

Werken voor en bij Steel Solutions B.V. betekent meewerken aan een geweldig internationaal bedrijf dat acteert in het hart van de Europese staalindustrie. Wij ontzorgen alle partijen die deel uitmaken van de internationale staal supply chain. Wij leveren staal aan uiteenlopende industrieën en wij organiseren het complete logistieke proces voor de klant. Wij beschikken over de faciliteiten die het mogelijk maken om staalproducten per schip, vrachtauto en zelfs per trein te ontvangen en te verzenden. Onze trimodale werkwijze!

Wij zoeken medewerkers die passie hebben in wat ze doen en die staan voor de kwaliteit in de diensten en producten die wij leveren. Wil jij een impact maken en wil jij continu verbeteren? Misschien hebben wij dan wel iets voor jou! Wij zoeken naast skills, naar iemand met de juiste mindset. Wij zoeken iemand die echt een impact wil maken en dan beloven wij jou dat jij ook echt een impact zal gaan maken. Ooit gehoord van een bedrijf dat zichzelf als een wolvenroedel ziet? Hier bij Steel Solutions werk je in cross functionele teams samen in een Wolf Pack met allemaal dezelfde mentaliteit: Ondernemerschap; Verbeteren; Vernieuwen; Samenwerken! Wolven moeten goed samen kunnen werken, maar ieder heeft zijn/haar eigen taken; beter en sterker worden in de roedel en uitdagingen aangaan zijn prioriteiten. Dit zie je continu terug in ons bedrijfs-DNA!

Onze waarden komen overeen met het wolven DNA. Metaforisch zijn wij als medewerkers in ons bedrijf te vergelijken met een Wolf Pack: Sociale en intelligente dieren die in een goed georganiseerde roedel leven. Een roedel is een coöperatief samenwerkingsverband waarin de communicatie uitermate goed is geregeld en is afgestemd. Wolven delen ervaring met elkaar van generatie op generatie. In een roedel neemt ieder zijn verantwoordelijkheid. Iedere wolf heeft zijn eigen rang en bijbehorende taak, waardoor iedere wolf zijn eigen aantoonbare toegevoegde waarde heeft. Wolven zijn resultaatgericht en initiatiefrijk. Daarnaast ontdekken wolven nieuwe gebieden en hebben zij veel aanpassingsvermogen. Hierdoor kunnen ze zich goed aanpassen in de snel veranderende omgeving en proactief reageren op kansen en bedreigingen.

Steel Solutions B.V. maakt bij het uitbesteden van opdrachten veelal gebruik van haar zusterondernemingen Maasterminal Maastricht B.V. en SLE Global Logistics B.V.

Voor onze Wolf Pack zijn wij opzoek naar een enthousiaste

Logistics Engineer

De logistics engineer werkt in het team Business Control en rapporteert rechtstreeks aan de Logistics Data Analyst.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Verantwoordelijk voor en uitvoeren van de inkoopstrategie;
 • de inkoop en beheer van duurzame transporteursdiensten;
 • verantwoordelijk voor de perfecte uitvoering van leveringen (door transporteurs);
 • focus hebben op concurrerende prijzen, maar ook op goede relaties met vervoerders;
 • het in kaart brengen en het uitbreiden van het (West) Europees netwerk en de daarbij behorende contactpersonen. Daarnaast het in kaart brengen van de diensten die de transportbedrijven aanbieden en tegen welke servicelevels en tegen welk prijsniveau deze diensten worden aangeboden;
 • het periodiek bespreken van de gerealiseerde servicelevels van de vervoerders;
 • het vinden van combinaties van transportbedrijven en beschikbare transporten bij de staalklanten zodat de transporten efficiënter uitgevoerd kunnen worden;
 • het optimaliseren van het staaldistributienetwerk voor alle modaliteiten;
 • deelnemen aan en coördineren van projecten gericht op optimalisatie en verbetering van onze operationele logistieke processen en concepten, zoals bijvoorbeeld het optimaal benutten van de modaliteiten, procesinrichting, mechanisering, automatisering en innovaties;
 • aandragen van verbetervoorstellen gebaseerd op grondige analyses van alle logistieke processen. Het verzorgen van een effectieve implementatie van deze verbetervoorstellen, waardoor de commerciële slagkracht van de organisatie sterk verbetert.

Wat geven wij terug?

Ons bedrijf maakt een geweldige interessante ontwikkeling en groei door – van een gewaardeerde traditionele logistieke dienstverlener met een hoogwaardig service niveau naar een vooruitstrevende E-fulfilment organisatie die steeds meer vanuit data en automatisering acteert. Door de innovaties waar wij mee bezig zijn, kun jij echt je eigen persoonlijke bijdrage leveren in de transitie van onze organisatie gedurende deze groeiperiode. Binnen de organisatie zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden wij niet alleen passend salaris en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, maar bieden wij ook de mogelijkheden om opleidingen te volgen.

Wat wij zoeken!

Samenwerken, tonen van ondernemerschap en continu bezig willen zijn met verbeteren en vernieuwen zijn niet alleen mooie skills, maar juist de krachtige competenties die jou typeren. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Goede communicatieve vaardigheden;
 • bouwen en onderhouden van relaties en samenwerken binnen een team;
 • cijfermatig, analytisch en planmatig onderlegd;
 • voldoende probleemoplossend vermogen;
 • resultaatgerichtheid en klantgerichtheid;
 • initiatiefrijk en creatief.

Wat breng jij mee?

 • HBO werk- en denkniveau;
 • 2-5 jaar ervaring in een relevante functie;
 • beschikt over relevante logistieke kennis;
 • uitstekende beheersing van Nederlandse, Engelse en bij voorkeur Duitse en Franse taal;
 • ervaring met WMS en planningssystemen.

Uitgedaagd?

Voel jij je aangesproken en krijg je al honger naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou en ontvangen graag jouw reactie! Give us a howl als je vragen hebt en stuur je CV met motivatie naar Kim Hughes via k.hughes@steel-solutions.nl of bel +31(0)6 1840 8157. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 28 februari ‘21.

Stay up to date with our blog

Brexit fears and the UK steel sector

Brexit is at a critical final phase, and concerns across many industries are increasing about the huge impact a ‘no deal’ scenario would have on them.