Warehouse en Transport Specialist

Steel Solutions B.V. is de logistieke en distributie partner voor staalproducten. Wij zijn een vooruitstrevende organisatie en wij bieden aantoonbare toegevoegde waarde en service voor onze klanten. Samen hebben wij de focus op innovatie die moet leiden tot maximale klanttevredenheid. Daarnaast leveren wij ook een positieve bijdrage aan het milieu en de samenleving.

Werken voor en bij Steel Solutions B.V. betekent meewerken aan een geweldig internationaal bedrijf dat acteert in het hart van de Europese staalindustrie. Wij ontzorgen alle partijen die deel uitmaken van de internationale staal supply chain. Wij leveren staal aan uiteenlopende industrieën en wij organiseren het complete logistieke proces voor de klant. Wij beschikken over de faciliteiten die het mogelijk maken om staalproducten per schip, vrachtauto en zelfs per trein te ontvangen en te verzenden. Onze trimodale werkwijze!

Wij zoeken medewerkers die passie hebben voor wat ze doen en die staan voor de kwaliteit in de diensten en producten die wij leveren. Wil jij een impact maken en wil jij continu verbeteren? Misschien hebben wij dan wel iets voor jou! Wij zoeken niet alleen de skills, wij zoeken iemand met de juiste mindset. Wij zoeken iemand die echt een impact wil maken en dan beloven wij jou dat jij ook echt een impact zal gaan maken. Ooit gehoord van een bedrijf dat zichzelf als een wolvenroedel ziet? Hier bij Steel Solutions werk je in cross functionele teams samen in een Wolf Pack met allemaal dezelfde mentaliteit: Ondernemerschap; Verbeteren; Vernieuwen; Samenwerken! Wolven moeten goed samen kunnen werken, maar ieder heeft zijn/haar eigen taken; beter en sterker worden in de roedel en uitdagingen aangaan zijn prioriteiten. Dit zie je continu terug in ons bedrijfs-DNA!

Onze waarden komen overeen met het wolven DNA. Metaforisch zijn wij als medewerkers in ons bedrijf te vergelijken met een Wolf Pack: Sociale en intelligente dieren die in een goed georganiseerde roedel leven. Een roedel is een coöperatief samenwerkingsverband waarin de communicatie uitermate goed is geregeld en is afgestemd. Wolven delen ervaring met elkaar van generatie op generatie. In een roedel neemt ieder zijn verantwoordelijkheid. Iedere wolf heeft zijn eigen rang en bijbehorende taak, waardoor iedere wolf zijn eigen aantoonbare toegevoegde waarde heeft. Wolven zijn resultaatgericht en initiatiefrijk. Daarnaast ontdekken wolven nieuwe gebieden en hebben zij veel aanpassingsvermogen. Hierdoor kunnen ze zich goed aanpassen in de snel veranderende omgeving en proactief reageren op kansen en bedreigingen.

Steel Solutions B.V. maakt bij het uitbesteden van opdrachten veelal gebruik van haar zusterondernemingen Maasterminal Maastricht B.V. en SLE Global Logistics B.V.

Voor onze Wolf Pack zijn wij opzoek naar een enthousiaste

Warehouse en Transport Specialist

Je werkt in een team met vier andere warehouse en transport specialisten en een administratief medewerker. Je rapporteert rechtstreeks aan de COO.

Je belangrijkste taken en verantwoordelijkheden

 • Invoeren en verrijken van klantenorders;
 • opstellen van de capaciteitsplanning ten behoeve van de warehouses;
 • opstellen van een optimale transportplanning middels optimale capaciteiten- en routeplanningen;
 • het oplossen van eventuele knelpunten in deze capaciteiten- en/of transportplanning met Operations.
 • bijdragen aan het verbeteren en optimaliseren van procedures en systemen binnen het totale bedrijfsproces;
 • voeren van onderhandelingen met opdrachtgevers, agenten en vervoerders;
 • contactpersoon voor klanten en leveranciers;
 • expeditie administratie en overige administratieve taken;
 • deelnemen en een actieve bijdrage leveren aan diverse cross functionele projecten.

Wat geven wij terug?

Ons bedrijf maakt een geweldige interessante ontwikkeling door – van een gewaardeerde traditionele logistieke dienstverlener met een hoogwaardig service niveau naar een vooruitstrevende E-fulfilment organisatie die steeds meer vanuit data acteert. De innovaties waar wij mee bezig zijn zorgen er echt voor dat jij je eigen persoonlijke bijdrage kunt leveren in de transitie gedurende deze groeiperiode. Binnen de organisatie zijn er voldoende ontwikkelmogelijkheden. Daarnaast bieden wij niet alleen passend salaris en een uitstekend arbeidsvoorwaardenpakket, maar bieden wij ook de mogelijkheden om opleidingen te volgen.

Wat wij zoeken!

Samenwerken, hebben en tonen van ondernemerschap en continu bezig willen zijn met verbeteren en vernieuwen zijn geen mooie typeringen, maar juist de krachtige competenties die jou typeren. Daarnaast bezit je de volgende competenties:

 • Resultaat- en klantgerichtheid;
 • goede communicatievaardigheden en organisatiebewustzijn;
 • accuraat, analytisch en planmatig onderlegd;
 • voldoende probleemoplossend en conceptueel denkvermogen;
 • flexibiliteit en stressbestendigheid.

Wat breng jij mee?

 • Teamplayer met HBO werk- en denkniveau;
 • minimaal 1-3 jaren ervaring in een vergelijkbare functie;
 • goede beheersing van Nederlandse, Engelse en Duitse taal in zowel woord als geschrift; Frans is een pré;
 • kennis van procedures, processen en systemen binnen de logistiek;
 • goede kennis van Word en Excel.

Uitgedaagd?

Voel jij je aangesproken en krijg je al honger naar een nieuwe uitdaging? Dan zijn wij op zoek naar jou en ontvangen graag jouw reactie! Give us a howl als je vragen hebt en stuur je CV met motivatie naar Kim Hughes op k.hughes@steel-solutions.nl of bel +31(0)6 1840 8157. Wij ontvangen je sollicitatie graag vóór 15 februari ‘21.

Misschien ken jij wel iemand die zich hierop aangesproken voelt? Deel deze vacature dan vooral met anderen!

Stay up to date with our blog

Brexit fears and the UK steel sector

Brexit is at a critical final phase, and concerns across many industries are increasing about the huge impact a ‘no deal’ scenario would have on them.